sobota, 23. mája 2015

paradajková kapusta s fašírkou

...ďalšie jedlo zo série babičkovských receptov, ktoré vždy chutia, aj keď nie vždy patria k tým zdravším., aby som ho trošku odľahčil, fašírku som piekol v rúre...



Suroviny

  • hlávková kapusta 
  • cibuľa, bravčová masť, paradajkový pretlak 
  • čerstvo mleté čierne korenie, mletá rasca, soľ
...najskôr som nakrájal hlávkovú kapustu...


...na masti som orestoval cibuľu a potom som k nej pridal nakrájanú kapustu, dochutil som mletou rascou, čerstvo mletým čiernym korením a soľou, asi po desiatich minútach som podlial vodou a dusil som, pokiaľ nebola kapusta príjemne chrumkavá...asi 20 minút. Na panvici som orestoval paradajkový pretlak...stratí tak kyslosť a kapustu potom nie je nutné dochucovať cukrom...pridal som ho ku kapuste, keď to spolu prevrie, je paradajková kapusta hotová...

Suroviny na fašírky
  • mleté bravčové mäso 500g
  • sucháre 3-4 kúsky, 100 ml mlieka
  • cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať
  • vajce, strúhanka
  • soľ, čerstvo mleté čierne korenie, sladká mletá paprika
...pomlel som si bravčové mäso, cibuľu a cesnak...sucháre som namočil do mlieka, pridal som ich k mletému mäsu spolu s vajcom a nakrájanou petržlenovou vňaťou, dochutil som soľou, sladkou mletou paprikou a čerstvo mletým čiernym korením, dobre som všetko premiešal a nechal odpočívať v chladničke aspoň hodinku...
Potom som z mäsa vytvaroval rovnako veľké fašírky...ak si budete ruky namáčať v studenej vode, nebude sa mäso lepiť a bude sa s ním príjemne pracovať. Fašírky som obalil v strúhanke a na plechu s papierom na pečenie som ich vložil do vyhriatej rúry...asi na 50 minút a 170°C...


...paradajková kapusta je hotová, fašírky sú upečené...ostáva už nakrájať krajce čerstvého chleba a popriať si...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára