...ďalšie jedlo zo série babičkovských receptov, ktoré vždy chutia, aj keď nie vždy patria k tým zdravším., aby som ho trošku odľahčil, fašírku som piekol v rúre...
Suroviny
- hlávková kapusta , cibuľa, bravčová masť, paradajkový pretlak
- čerstvo mleté čierne korenie, mletá rasca, soľ
...najskôr som nakrájal hlávkovú kapustu...
...na masti som orestoval cibuľu a potom som k nej pridal nakrájanú kapustu, dochutil som mletou rascou, čerstvo mletým čiernym korením a soľou, asi po desiatich minútach som podlial vodou a dusil som, pokiaľ nebola kapusta príjemne chrumkavá...asi 20 minút. Na panvici som orestoval paradajkový pretlak...stratí tak kyslosť a kapustu potom nie je nutné dochucovať cukrom...pridal som ho ku kapuste, keď to spolu prevrie, je paradajková kapusta hotová...
Suroviny na fašírky
- mleté bravčové mäso 500g, sucháre 3-4 kúsky, 100 ml mlieka
- cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať, vajce, strúhanka
- soľ, čerstvo mleté čierne korenie, sladká mletá paprika
Potom som z mäsa vytvaroval rovnako veľké fašírky...ak si budete ruky namáčať v studenej vode, nebude sa mäso lepiť a bude sa s ním príjemne pracovať. Fašírky som obalil v strúhanke a na plechu s papierom na pečenie som ich vložil do vyhriatej rúry...asi na 50 minút a 170°C...
...paradajková kapusta je hotová, fašírky sú upečené...ostáva už nakrájať krajce čerstvého chleba a popriať si...dobrú chuť :)
QR Code - stiahni si recept do mobilu
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára