sobota, 2. mája 2015

zapečené kuracie srdcia

...mierne pikantné, dochutené sezamovou pastou a zapečené v zemiakovej kaši...


Suroviny

  • kuracie srdcia 1kg
  • cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, chilli
  • sladká smotana 200 ml, 2PL sezamovej pasty tahini
  • tymián, čerstvo mleté čierne korenie, sladká mletá paprika, olej, soľ
  • zemiaky, maslo
...vo woku som na oleji orestoval nakrájanú cibuľu, pridal som k nej očistené kuracie srdcia, dochutil som čerstvo mletým korením, tymiánom, lyžičkou sladkej mletej papriky a štipkou sušenej chilli papričky. Srdcia sa zatiahli, tak som k nim pridal nakrájaný cesnak a soľ...restoval som asi 35 minút...


...k takmer hotovým srdciam som pridal  2 PL sezamovej pasty tahini (rozmixovaný sezam a olivový olej) a asi 150 ml sladkej smotany, nechal som prevrieť a odstavil som...
Medzitým soa mi už uvarili aj zemiaky, tak som k nim pridal maslo, zvyšnú smotanu a popučil som ich. Do zapekacej misy som dal kôpky zemiakov a do stredu kuracie srdcia...


...vložil som pod gril do vyhriatej rúry, asi na 10-15 minút a 200°C
Keď zemiaky a srdcia chytia krásnu hnedastú farbu, máme obed hotový... podával som s kyslou uhorkou...dobrú chuť :)



QR Code - stiahni si recept do mobilu




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára