štvrtok, 25. júna 2015

kráľovský kurací sendvič

...z kráľovského kuraťa ...s rukolou, voňavými letnými paradajkami, kozím syrom a horčicovo medovým dresingom...


...dostal som kráľovské kura ...aby som z neho niečo pripravil a napísal recept...tak som sa do toho pustil a bol som od začiatku milo prekvapený. Nebudem vám písať, čo si viete prečítať aj inde, napríklad na linku ktorý som pripojil, ale jedno musím...kura krásne voňalo...tak príjemne a sviežo, ako od babičky, bolo čisté a vychované ako sa patrí...bez antibiotík, rastových hormónov, vyrastalo v príjemnom prostredí...ďakujem


Suroviny

  • vnútorné filety z kuracích pŕs kráľovského kuraťa 
  • viaczrnný chlieb
  • paradajky, rukola, kozí syr
  • olivový olej, čerstvo mleté korenie, soľ
...začal som mäsom...kuracie filety som osolil, dochutil čerstvo mletým korením a na niekoľkých kvapkách olivového oleja som ich na grilovacej panvici nechal schrumkovatieť, stačí im 5-7 minút...


...potom som na tej istej panvici opiekol aj plátky chleba. Pokiaľ mäso odpočívalo, pripravil som medovo horčicový dresing...


Suroviny
  • dijonská horčica 1 pol. lyžica
  • med 1 pol. lyžica
  • 8 kvapiek citrónovej šťavy
  • čajová lyžička olivového oleja
...pri príprave tohto dresingu platí jedna zásada...najskôr dobre vymiešame med s horčicou a citrónovou šťavou a až keď sa nám tieto tri suroviny dobre spoja, po kvapkách prídávame olivový olej...sladko pikantný dresing doplnil jemne horkastú chuť rukoly a príjemne prepojil kúsky grilovaného  kuraťa so zeleninou a kozím syrom... 
...a potom to už bolo len o krájaní a ukladaní...na rukolu nakrájané paradajky, kúsky grilovaného mäsa, kozí syr a na záver medovo horčicový dresing...

...priklopíme, pritlačíme, rozkrojíme a ...dobrú chuť :)



QR Code - stiahni si recept do mobilu


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára