nedeľa, 20. septembra 2015

zubáč na šalvii

...šalvia je bylinka, ktorá výborne dopĺňa chuť kvalitnej rybky...ak ju pridáte do masla v ktorom rybu pripravujete nebudete ľutovať...


Suroviny
  • filety zo zubáča
  • korenie na ryby (biele korenie, sladká mletá paprika, kôpor, chilli, biela horčica)
  • lístky šalvie
  • maslo, olivový olej, soľ
...na papierovej utierke som osušil filety zo zubáča a potom som ich dochutil korením na ryby a soľou. Korenie si pripravujem sám, lebo rád experimentujem, ale kľudne môžete použiť aj kúpené...


...do olivového oleja s maslom som pridal lístky šalvie a ryby, samozrejme kožou dole. Rybky som opekal asi 5 minút z každej strany, až pokiaľ neboli krásne zlatisto chrumkavé...


...podával som so zemiakmi dochutenými čerstvou pažítkou a pohárom bieleho suchého vína...dobrú chuť :)



QR Code - stiahni si recept do mobilu


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára