Suroviny
- zmes sušených húb (dve hrste)
- pol litra šťavy z kyslej kapusty
- dve cibule, štyri strúčiky cesnaku, bobkový list
- alpro sójová alternatíva smotany na varenie
- olivový olej, soľ, hladká múka 3PL
...dve poriadne hrste sušených húb som zalial vriacou vodou a nechal odpočívať aspoň pol hodinku, prípadne 30 minút :)
Na olivovom oleji som orestoval hladkú múku, po 5 minútach som ju zalial studenou šťavou z kapusty a poriadne som rozhabarkoval, tak aby neostali žiadne hrudky... keď to spolu prevrelo, pridal som namočené huby aj s vodou, očistený cesnak a bobkový list, kľudne aj dva...a nechal som variť asi 40 minút...
...polievočka sa varí, tak som očistil dve cibule, nakrájal a orestoval na olivovom oleji...
Polievku som dochutil soľou, ak je veľmi hustá, môže sa zriediť vriacou vodou...ale to už je naozaj na každom z vás...mačanka môže byť ako polievka, ale aj ako hustá kaša. Na záver som ju zjemnil s Alpro - sójovou alternatívou smotany na varenie... dostal som niekoľko Alpro výrobkov na otestovanie a zatiaľ som s nimi veľmi spokojný...
Mačanku som na tanieri ozdobil orestovanou cibuľkou a jedol s krajcom výborného domáceho chleba...namáčal som si ho do mačanky...dobrú chuť :)
QR Code - stiahni si recept do mobilu
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára