nedeľa 24. apríla 2016

zelená špargľa v horčicovej omáčke

...pôvodne som ju chcel pripraviť s holandskou omáčkou, ale kedže máme v rodine vegánov musel som improvizovať a neľutujem...manželka povedala, že lepšiu špargľu ešte nejedla a to vždy poteší :)


Suroviny
...zo špargle som orezal konce, asi 2-3 cm, zelenú nelúpem...tak som ju len zviazal a na stojato dal variť do osolenej vody s cukrom, hlavičky sa uvarili v pare...


...trvalo to asi len 3-4 minúty...vodu som zlial a špargľu som krátko orestoval na panvici s kvapkou olivového oleja, jemne som ju dochutil soľou a sezamovými semenami...


... alpro alternatívu k smotane som dochutil lyžičkou dijonskej horčice, soľou a čerstvo mletým čiernym korením...pôvodne som chcel pridať aj sezamovú pastu tahini, ale chuť bola taká príjemná, že som ju tentokrát už nedal... a nabudúce skúsim s alpro kokos...už sa teším na tú chuť :)


...na tanieri som orestovanú špargľu prekvapol horčicovou vegan omáčkou a ...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára