utorok, 31. októbra 2017

Kuracie srdcia so slaninou

...slanina dala srdciam príjemnú chuť a vôňu, ako prílohu som použil kašu z hokaido tekvice, baby špenátu, kyslej smotany a restovaný pór na masle...


Suroviny      
  • Tekvica Hokaido, čerstvý baby špenát, čerstvý tymián, cesnak, kyslá smotana
  • Kuracie srdcia, plátky slaniny, pór, maslo
  • Čerstvo mleté čierne korenie, soľ, bravčová masť
...začal som tekvicou, vybral som z nej semená, nakrájal som ju na mesiačiky (aj so šupou)  a na plechu som ju vložil do vyhriatej rúry na 180°C,  spolu  s cesnakom a čerstvým tymiánom. Dochutil som ju soľou, čerstvo mletým čiernym korením a prekvapol olivovým olejom... 


...pokiaľ sa tekvica pečie (cca 37min) tak som očistené kuracie srdcia napichal na špajľu, na striedačku so slaninou.  Dochutil som ich čerstvo mletým čiernym korením a soľou. Na bravčovej masti som ich upiekol do chrumkava (7-8 min) z každej strany im úplne stačilo, potom som ich zabalil do alobalu.  


Do výpeku som pridal oriešok masla a na kolieska nakrájaný pór, ten som len osolil a restoval  asi 3 minútky, aby mierne zmäkol, ale  nebol ako blato. Upečenú tekvicu som dal do rajnice aj s cesnakom, vynechal som len tymián, ten už tekvici odovzdal vôňu a tým splnil svoju úlohu...
Tekvicu som dobre popučil...áno pužil som hrubú silu 😊, potom som k nej pridal asi jednu polievkovú lyžicu kyslej poctivej smotany (min 16% tuku) lístky čerstvého baby špenátu, jemne som premiešal a dochutil  soľou.  Čerstvý baby špenát veľa varenia nepotrebuje, ten môj uvarila horúca tekvica...úplne mu to stačilo. Pomocou dvoch lyžíc som vytvaroval veľké „halušky“, pridal som orestovaný maslový pór a dve paličky slaninových srdiečok...


...tekvicová šupka a špenát, dali kaši peknú, farebnú  štruktúru, kyslá smotana ju zasa osviežila a s pečeným cesnakom sa chute príjemne dopĺňali. Chutné,  jednoduché,  sezónne a  svieže...dobrú chuť 😊

QR Code - stiahni si recept do mobilu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára