nedeľa, 12. novembra 2017

bravčové výpečky

...pečené na čiernom pive, rasci a cesnaku. Výpečky sú výborné z bôčika, pliecka, či krkovičky a tú som použil aj ja. Čerstvý domáci chlieb, horčica, chren, uhorka...nebíčko v papuľke :)


Suroviny
  • bravčové mäso (bôčik, pliecko, alebo krkovička)
  • čierne pivo, cesnak, cibuľa, plnotučná horčica, majorán, údená slanina
  • bravčová masť, rasca, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, sladká mletá paprika
...mäso som nakrájal na rovnaké kúsky...asi 5x5cm, dochutil som ho soľou, čiernym mletým korením a na bravčovej masti som ho opiekol z každej strany, len aby sa zatiahlo, chytilo peknú farbu a ostalo šťavnaté. Pridal som k nemu aj dve lyžice nakrájanej údenej slaniny, tá dala mäsu krásnu vôňu... 


...opečené som ho dal do misy, premiešal som ho s dvoma lyžicami horčice, rascou a všetkým korením, môžete použiť aj grilovacie, alebo akékoľvek ktoré vám chutí...potom som ho naukladal späť do rajnice, poprekladal som ho cibuľou nakrájanou na mesiačiky, cesnakom, podlial čiernym pivom a vložil do vyhriatej rúry na 170°C asi na hodinku...po 30 minútach som mäso otočil...


Podával som s poriadnym krajcom domáceho chleba, namáčal ho do šťavy a spokojne odfukoval...naozaj výborné a šťavnaté, s horčicou a chrenom je to dokonalé jedlo...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára