štvrtok 9. novembra 2017

hliva kotúčová s kuskusom

...ak máte lesné huby, bude to ešte lepšie, naozaj rýchlo hotové, neurazí ani vegetariána a ten kuskus nie je obyčajný, ale špenátový...


Suroviny
  • hliva kotúčová, cibuľa, smotana 30%, chilli olivový olej, čerstvo mleté korenie
  • kuskus,  baby špenát, soľ, maslo
  • citrón, petržlenová vňať, cesnak, muškátový orech
... na panvici a na troch kvapkách chilli oleja som orestoval do chrumkava plátky hlivy, potom som ju nechal odpočívať.  Na panvicu  som zasa dal pár kvapiek oleja a orestoval  nakrájanú cibuľu, po chvíľke, cca 6-7 min. som pridal nakrájanú hlivu čo mi ostala a najemno nakrájaný strúčik cesnaku. Dochutil som soľou, nastrúhaným muškátovým orieškom (s tým opatrne, má výraznú chuť) a čerstvo mletým čiernym korením. Hliva nepustila takmer žiadnu vodu, tak som ju podlial vriacou vodou  (0,5dcl) a nechal dusiť. 
Mal som chvíľku času, tak som sa pustil do prípravy kuskusu, ten som len zalial vriacou vodou, aby voda siahala  asi 0,5 cm nad kuskus, zakryl som a nechal 5 min. odpočívať. Potom som premiešal, dochutil soľou a na vrch dal niekoľko lístkov baby špenátu (ak vodu nahradíte vývarom, bude kuskus ešte chutnejší). 
Z hlivy sa už odparila voda, tak som k nej pridal asi 250 ml smotany, nechal prevrieť a dochutil šťavou z polovice citróna. Citrónová šťava krásne vytiahne a zvýrazní chuť hlivy...na záver som ešte mierne dosolil a pridal nakrájanú petržlenovú vňať, potom už len naservírovať a...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára