piatok 30. marca 2018

špenátové cestoviny

...so šampiňónmi, syrom a smotanou. Niečo pre vegetariánov,  ale určite nie diétne...


Suroviny
  • cestoviny tagliatelle, baby špenát, šampiňóny, syr s modrou plesňou
  • smotana 30%, cesnak, citrónová šťava, olivový olej
  • čerstvo mleté čierne korenie, soľ
...na niekoľkých kvapkách olivového oleja som orestoval zopár nakrájaných šampiňónov, to sú tie pekné na fotke. Dochutil som ich len čerstvo mletým čiernym korením a štipkou soli, potom som ich dal bokom a na tej istej panvici som orestoval aj tie zvyšné. (spolu cca 250g)
Prešlo asi 12 minút, šampiňóny chytili peknú farbu a tak som ich zalial smotanou. Dochutil som...zasa len soľ, čierne korenie a asi lyžica citrónovej šťavy. S tou soľou ale opatrne, lebo do omáčky ide ešte syr s modrou plesňou (50-100g na 500ml smotany) a ten je slaný...do omáčky som ho pridal až keď prevrela, pridal som aj lístky čerstvého špenátu, nadrobno nakrájaný strúčik cesnaku a odstavil som ju...


...to sa už v slanej vode varili cestoviny a keď boli al dente...takmer hotové, tak som ich preložil do omáčky...aj s 1-2 lyžicami vody v ktorej sa varili, premiešal som a podával...na cestoviny som dal aj orestované šampiňóny a zopár kúskov syra, ale s ním opatrne pretože je naozaj chuťovo výrazný a slaný...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu


2 komentáre: