nedeľa 8. júla 2018

zapekaná cuketa s mäsovými guličkami

...so šampiňónmi, paradajkami a syrom. Panvica plná chutí, farieb a vôní zo sezónnej zeleniny ktorú máte na záhradke, od dobrého kamaráta, či v každej každej tržnici...


Suroviny
  • mladá cuketa, cherry paradajky, čerstvé šampiňóny
  • mleté hovädzie mäso, tvrdý syr, cesnak, zelená petržlenová vňať
  • mleté čierne korenie, soľ, olivový olej
  • 200ml  30%smotany, jedno vajce 
...nakrájal som vydlabanú cuketu na ľubovoľné kocky, ak ju máte už prerastenejšiu tak ju zbavte šupky. Na podobné tvary som nakrájal aj paradajky a čerstvé šampiňóny. Cuketu som dal do panvice a dobre som ju posolil, po chvíľke pustila šťavu, tú som zlial a vtedy som k nej pridal aj paradajky, nakrájaný cesnak a huby...dochutil som zasa soľou, čerstvo mletým čiernym korením a jemne  prekvapol olivovým olejom. Na malé kocky nakrájaný tvrdý syr som premiešal s mletým ochuteným mäsom (soľ, mleté čierne korenie) a vytvaroval som z neho malé guľky, ktoré som naukladal na zeleninu...


...vložil som do rúry vyhriatej na 180°C a zapekal asi 39 minút, na záver som v smotane rozmiešal jedno vajce a zalial už takmer upečenú zeleninu...nechal som v rúre ešte asi 5 minút, aby smotana prevrela a zahustila výbornú šťavu, ktorú zelenina  pustila. Potom som to odstavil, vrch posypal nakrájanou petržlenovou vňaťou a dochutil niekoľkými kvapkami olivového oleja....dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu

4 komentáre: