...a ešte so sušenými paradajkami a so skaramelizovanou hlivou...
Suroviny na rezance
Na oleji som orestoval ledabolo nakrájanú cibuľu a cesnak, pridal som mletú papriku, čierne mleté korenie, nadrobno nakrájanú hlivu a soľ. Keď bola hliva orestovaná a voda sa odparila, dochutil som balzamikovým višňovým krémom, keď cukor začal karamelizovať, tak som odstavil.
Medzitým mi zovrela voda, tak som ju osolil a dal som variť rezance. O chvíľku vyplávali navrch a boli hotové, scedil som ich a pridal som k nim bazalkové pesto a lyžicu olivového oleja. Bazalkové pesto si robím sám, je lepšie ako kupované. Na tanier som naložil rezance, na vrch som dal skaramelizovanú hlivu a syn si dal aj lyžicu bieleho jogurtu...dobrú chuť :)
Suroviny na rezance
- múka hrubá a polohrubá, vajíčko až dve (na 100g múky 1 vajce)
- voda podľa potreby, nakrájané sušené paradajky
- soľ
- bazalkové pesto, hliva ustricová
- sladká mletá paprika, čerstvo mleté korenie
- cibuľa, cesnak, olivový olej
- balzamiko krém
Na oleji som orestoval ledabolo nakrájanú cibuľu a cesnak, pridal som mletú papriku, čierne mleté korenie, nadrobno nakrájanú hlivu a soľ. Keď bola hliva orestovaná a voda sa odparila, dochutil som balzamikovým višňovým krémom, keď cukor začal karamelizovať, tak som odstavil.
Medzitým mi zovrela voda, tak som ju osolil a dal som variť rezance. O chvíľku vyplávali navrch a boli hotové, scedil som ich a pridal som k nim bazalkové pesto a lyžicu olivového oleja. Bazalkové pesto si robím sám, je lepšie ako kupované. Na tanier som naložil rezance, na vrch som dal skaramelizovanú hlivu a syn si dal aj lyžicu bieleho jogurtu...dobrú chuť :)
niet nad domace cestoviny! len bohuzial, ze nemam tolko casu ich vyvarat ;o( tieto vyzeraju byt obzvlast super s tymi susenymi paradajkami...mnam!!!
OdpovedaťOdstrániť...ďakujem a súhlasím, niet nad domáce :)
OdpovedaťOdstrániť