...a s jarnou cibuľkou na masle, utopený v maslovo citrónovej omáčke. Mám ja ale šťastie, že
syn je dobrý rybár :)
Na druhý deň som narezal ciabattu a opiekol som ju na olivovom oleji, potom som do panvice pridal kúsok masla a orestoval som na ňom rozrezanú jarnú cibuľku...
...zase som pridal kúsok masla a aj olivového oleja, len aby maslo nehorelo a opiekol som kúsky ryby, asi tak 8 minút. Rybku som odložil do tepla a do panvice som pridal marinádu, v ktorej bola naložená, potom sladkú smotanu a keď sa omáčka zredukovala tak som dochutil soľou a čerstvo mletým korením. Odstavil som a dal som do nej nakrájanú čerstvú šalviu...
...úhora podával som na opečenej ciabatte, s maslovo citrónovou omáčkou a jarnou cibuľkou...dobrú chuť :)
Suroviny:
- úhor, čerstvá šalvia, maslo, olivový olej
- citrón, čerstvo mleté korenie, soľ
- sladká smotana, jarná cibuľka
Na druhý deň som narezal ciabattu a opiekol som ju na olivovom oleji, potom som do panvice pridal kúsok masla a orestoval som na ňom rozrezanú jarnú cibuľku...
...zase som pridal kúsok masla a aj olivového oleja, len aby maslo nehorelo a opiekol som kúsky ryby, asi tak 8 minút. Rybku som odložil do tepla a do panvice som pridal marinádu, v ktorej bola naložená, potom sladkú smotanu a keď sa omáčka zredukovala tak som dochutil soľou a čerstvo mletým korením. Odstavil som a dal som do nej nakrájanú čerstvú šalviu...
...úhora podával som na opečenej ciabatte, s maslovo citrónovou omáčkou a jarnou cibuľkou...dobrú chuť :)
Úhora som jedla ako dieťa. Hoci si nepamätám už jeho chuť, viem, že mi chutil. Pripravil ho, myslím, strýko. Jurko, aj tento vyzerá výborne!!! :-)
OdpovedaťOdstrániťďakujem :) bol výborný a vďaka tomu, že bol naložený v citrónovom páci, tak sa tenké kostičky úplne rozpadli...
Odstrániťvyzera naozaj uzasne chutne, ryby milujem a salviu tiez, dobry napad :-) na leto priam idealne... urcite odskusame, hmmm
OdpovedaťOdstrániť...ďakujem a máš pravdu, šalvia k rybke pasuje :)
OdstrániťAj moji synovia si minulý víkend vycapili na facebooku fotku s chytenou rybou, ale domov ju nepriniesli :-( Boli na rybách s otcom, ktorý je vraj rybár,ale ešte som ich nepočula hovoriť, že by u neho nejaké ryby jedli. Úhora som nejedla sto rokov. Pre mňa by bolo lepšie, keby som nevedela, že jem úhora, lebo mi trošku pripomína hada. Ale na tom tanieri to vyzerá božsky.
OdpovedaťOdstrániťďakujem:) úhor je fakt výborná rybka, a údený je najlepší...
OdstrániťZaujímavý recept, úhor ma vždy lákal, no nikdy som ho neochutnal. Nie som rybár, no skúsim niečo vyžobrať od kamošov :) Díky Juraj, vyzerá to fakt chutne.
OdpovedaťOdstrániťďakujem :) úhor je naozaj výborná ryba...mám šťastie, že syn je dobrý rybár :)
Odstrániť