nedeľa 1. júla 2012

Zubáč na cuketke

...mám šikovného syna, ktorý je veľmi dobrý rybár, takže nemám problém s čerstvými rybkami. Zubáča som teraz pripravil na cuketovej podstieľke s čiernym korením a opečenou hlivou...


Suroviny
  • zubáč
  • mladá cuketka, hliva ustricová
  • sladká smotana, olivový olej, čerstvo mleté korenie, soľ
  • pesto z medvedieho cesnaku
...zubáča som očistil, rozporcoval a osušil papierovou utierkou. Dochutil som ho čerstvo mletým korením a soľou.  Kúsky ryby som opiekol na olivovom oleji a potom som ich odložil do tepla...
Na panvicu som dal hlavičky hlivy a opekal som ich do zlatista, tiež som ich dochutil soľou a čerstvo mletým korením. Potom som ich dal bokom a orestoval som na hrubo nakrájanú cuketku, netreba zabudnúť na čerstvo mleté korenie a soľ. Po minútke, dvoch som pridal asi 150 ml sladkej smotany a keď sa zredukovala (194sek.) odstavil som a pridal som lyžicu pesta z medvedieho cesnaku...


...na tanier som naložil smotanovú cuketku, opečenú rybku a hlavičky hlivy. Čerstvá bageta a pohár suchého bieleho je ideálna príloha...dobrú chuť :)


9 komentárov:

  1. Mňam, to vyzerá veľmi dobre, díky za cuketkovú inšpiráciu - pre mojich vegetariánov ako stvorená a gratulujem k šikovnému synovi :)!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. perfektné jedlo a fotky tiež! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ďakujem :)zubáč je perfektná rybka a cuketka k nemu pasuje...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Juraj, u mňa na blogu máš ocenenie :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ...ďakujem Zuzka, som rád, že ťa môj blog oslovil:)

    OdpovedaťOdstrániť