...domáca je domáca :) a preto je vlastne domáca, lebo viete čo v nej je a hlavne v nej nie je žiadna chémia a chutí ako žiadna iná :)
Suroviny
Suroviny
- bôčik cca 800g
- kuracia pečeň cca 800g
- bravčová masť pod cibuľu, maslo 250g
- dve cibule, cesnak 4-5 strúčikov
- tymián, čerstvo mleté čierne korenie, soľ, dijonská horčica
- červené suché víno
- prepustené maslo na zaliatie, zelené nakladané korenie
...najskôr som na bravčovej masti orestoval nakrájané cibule a cesnak, potom som k nim pridal očistenú kuraciu pečeň, môže byť aj husacia, kačacia, zajačia a restoval som ju pokiaľ sa nezatiahla a neodparila sa voda, potom som podlial červeným suchým vínom...cca 1-1,5 dcl bude stačiť a dochutil som sušeným tymiánom, čerstvo mletým korením a soľou. Keď sa víno zredukovalo, tak som odstavil a nechal vychladnúť. Včera som si uvaril bôčik s bobkovým listom, soľou a novým korením a ten som dnes pomlel, na jemno a potom som pomlel aj tú takmer vychladnutú pečeň, tiež na jemno. všetko som dobre premiešal, dochutil horčicou a ochutnával a dochucoval a ochutnával :) Na panvici kde sa restovala pečeň, som roztopil cca 250g masla a v ňom som pár minút restoval asi dve lyžičky naloženého zeleného korenia, potom som maslo pridal k paštéte a dobre premiešal a zasa ochutnal...
Do pohárov som natlačil paštétu, navrch som dal zelené korenie...to z masla a mierne som ho lyžičkou vtlačil do paštéty, okraj pohára som dobre poutieral a vrch som zalial roztopeným prepusteným maslom...
...podával som až na druhý deň, s karamelizovanou červenou cibuľou a domácou bagetkou...dobrú chuť :)
Lahoda ... trošku iný recept ako môj ... ale vyzerá to vynikajúco ... nabudúce robím pre zmenu podľa teba ... :)
OdpovedaťOdstrániť...a ja vyskúšam pridať tú smotanu a vynechať bôčik :)...ďakujem
Odstrániť