...na víne, s parmskou šunkou, lístkami šalvie a v špenátovo šampiňónovej omáčke...
Suroviny
- filé zo zajačieho chrbta
- dijonská horčica, sušené paradajky, parmská šunka, šalvia
- šalotka, cesnak, špenát, šampiňóny, smotana
- maslo, olivový olej, biele suché víno, soľ
...mäso som naklepal cez fóliu a natrel som ho dijonskou horčicou, na vrch som naukladal nakrájané sušené paradajky a listy šalvie, zakryl som šunkou a zroloval som...
...potom som každú rolku previazal špagátom a na masle s olejom a cesnakom nechal zatiahnuť...
...potom som ich preložil aj s výpekom do zapekacej misy, na panvici som orestoval šalotku a podlial som ju dobrým suchým vínom. Keď sa víno zredukovalo, pridal som nakrájané šampiňóny a lístky špenátu, po chvíľke som dochutil soľou a podlial smotanou. Dusil som asi 15 minút, smotana zhustla, tak som odstavil a zalial som omáčkou závitky. Dal som do vyhriatej rúry asi na 35 minút a 170°C...
....podával som s bagetkou a suchým bielym vínom...dobrú chuť :)
QR Code - stiahni si recept do mobilu
Vyzerá to fantasticky ... už len toho králika kde zohnať ... :)
OdpovedaťOdstrániťale sťahujem si ... čo keď :D
ďakujem, filety zo zajačieho chrbta som kúpil v Carefoure, ale myslím, že kuracie prsia by tiež neboli zlé :)
Odstrániťtak toto vyzerá perfektne! ja králika nejem, ale manžel to miluje, tak vďaka za receptuš :-)
OdpovedaťOdstrániť...som rád, že som ťa inšpiroval...ďakujem :)
OdpovedaťOdstrániť