...na bielom víne, s chrumkavou hlivou a medvedím cesnakom...
Suroviny
Suroviny
- ryža (arborio, carnaroli, alebo inú risottovú )
- koreňová zelenina, cibuľa, cesnak
- hliva, olivový olej, šalotka, medvedí cesnak (alebo iná čerstvá bylinka)
- biele víno, zeleninový vývar, maslo
- čerstvo mleté korenie, soľ
Vývar je už hotový, pomaličky prebubláva a tak som som si nakrájal cibuľu a hlivu. Na olivovom oleji som orestoval cibuľu, potom som pridal hlivu, dochutil som čerstvo mletým korením a soľou. Restoval som, až pokiaľ hliva neschrumkovatela...
...potom som ju dal bokom a v tom istom woku som krátko osmahol ryžu. Po 4-5 minútach som ju podlial bielym suchým vínom, asi 1-1,5 dcl a keď sa vínko odparilo, podlieval som už len vriacim vývarom. Nie naraz, ale postupne, po jednej naberačke a keď sa odparí, tak zasa a miešať a podlievať a miešať a ....tak dookola asi 20 minút...
...podlievať treba vriacim vývarom a ryžu netreba úplne rozvariť. Keď už takmer bola hotová, tak som odstavil a primiešal k nej asi 2-3 oriešky masla, chrumkavú hlivu a nakrájaný mevedí cesnak...
...podával som s hoblinami tvrdého syra, mám rád vršatec, ale teraz som použil grana padano a s pohárom suchého bieleho vínka...dobrú chuť :)
QR Code - stiahni si recept do mobilu
Mňam, To vyzerá super. Cez víkend určite vyskúšam.
OdpovedaťOdstrániťďakujem, dobrú chuť :)
OdstrániťJa stale hladam kde kupim oriesok masla :)
OdpovedaťOdstrániťzajtra to idem uvarit tak snad sa podari :)
...v každých dobrých potravinách :) dobrú chuť, určite sa podarí :)
Odstrániť