...dusené na červenom víne a koreňovej zelenine...pomaly, dlho a pri nižšej teplote. Mäso je potom jemné, šťavnaté a dá sa jesť aj lyžicou...
Suroviny
...potom hovädzie líčka na väčšie kocky...
...mäso som dochutil čerstvo mletým korením a soľou, v hlbšej panvici som ho nechal na bravčovej masti zatiahnuť z každej strany a odložil som ho bokom...
...do tej istej panvice som vložil nakrájanú cibuľu a keď bola orestovaná do hneda, pridal som k nej nakrájanú zeleninu a cesnak, restoval som asi 20 minút, zelenina chytila krásnu farbu, vtedy som pridal dve polievkové lyžice paradajkového pretlaku a tiež som ho zarestoval...
Zalial som kvalitným suchým, červeným vínom (7dcl) a redukoval som ho asi 20 minút...potom som do zeleninovo vínového základu vložil opečené mäso, dolial som vodou tak, aby bolo zakryté a vložil som ho aj s pokrievkou na 3 hodiny do vyhriatej rúry...na 160°C...
Mäso je už hotové, úplne mäké...tak som ho z omáčky vybral a dal som ho bokom. Omáčku som rozmixoval, dochutil hnedým cukrom a soľou. Vložil som do nej malé guľaté cibuľky a na plyne som ju redukoval ešte asi pol hodinku, pokiaľ nebola cibuľka a omáčka hotová, na záver som do nej pridal oriešok masla...
Podával som na zemiakovej kaši s pažítkou...dobrú chuť :)
Suroviny
- hovädzie líčka
- cibuľa, cesnak, mrkva, petržlen, zeler, hnedé šampiňóny, stopkatý zeler
- suché červené víno, šalotka, paradajkový pretlak, hnedý cukor, maslo
- bravčová masť, bobkový list, nové korenie, čerstvo mleté korenie, soľ
...potom hovädzie líčka na väčšie kocky...
...mäso som dochutil čerstvo mletým korením a soľou, v hlbšej panvici som ho nechal na bravčovej masti zatiahnuť z každej strany a odložil som ho bokom...
...do tej istej panvice som vložil nakrájanú cibuľu a keď bola orestovaná do hneda, pridal som k nej nakrájanú zeleninu a cesnak, restoval som asi 20 minút, zelenina chytila krásnu farbu, vtedy som pridal dve polievkové lyžice paradajkového pretlaku a tiež som ho zarestoval...
Zalial som kvalitným suchým, červeným vínom (7dcl) a redukoval som ho asi 20 minút...potom som do zeleninovo vínového základu vložil opečené mäso, dolial som vodou tak, aby bolo zakryté a vložil som ho aj s pokrievkou na 3 hodiny do vyhriatej rúry...na 160°C...
Mäso je už hotové, úplne mäké...tak som ho z omáčky vybral a dal som ho bokom. Omáčku som rozmixoval, dochutil hnedým cukrom a soľou. Vložil som do nej malé guľaté cibuľky a na plyne som ju redukoval ešte asi pol hodinku, pokiaľ nebola cibuľka a omáčka hotová, na záver som do nej pridal oriešok masla...
Podával som na zemiakovej kaši s pažítkou...dobrú chuť :)
QR Code - stiahni si recept do mobilu
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára