nedeľa 21. decembra 2014

ravioli na šalviovom masle

...plnené ricottou a baby špenátom, domáce cestoviny v akejkoľvek podobe, či už rezance, pirohy, alebo ravioli majú výnimočnú chuť...


Suroviny
  • 300g hladkej múky, 3 vajcia, lyžica olivového oleja, lyžica vody, soľ
  • ricotta, baby špenát, cibuľa, cesnak, soľ, čerstvo mleté čierne korenie
  • maslo, lyžica olivového oleja, čerstvá šalvia
...z múky, vajec. oleja a štipky soli som vypracoval hladké cesto, zvyčajne tieto suroviny stačia na vypracovanie dobrého cesta na ravioli, niekedy si cesto žiada ešte lyžicu vody. Hotové cesto som zabalil do fólie a nechal ho pol hodinku odpočívať v chlade. Po krátkom odpočinku bolo krásne vláčne, tak som ho rozdelil na 6 bochníčkov a kedže sa mi pokazil strojček na cestoviny, tak som ho ručne postupne vyváľkal. Plátom cesta som prekryl pomúčenú  formu na ravioli, naplnil som plnkou...na olivovom oleji som orestoval cibuľku, cesnak a baby špenát, dochutil som soľou a čerstvo mletým korením, keď vychladla, tak som ju zmiešal s ricottou...a zakryl som druhým plátom cesta...


...potom som valčekom prešiel po okrajoch a ravioli boli na svete...


...odrezky som vyváľkal a nakrájal na široké rezance, ktoré som po uvarení dochutil plnkou čo mi ostala, boli výborné...
Na panvici som na lyžici olivového oleja roztopil maslo a natrhal som do neho lístky čerstvej šalvie, krásne ochutili maslo. Uvarené ravioli som dal na panvicu k šalviovému maslu a krátko som ich orestoval, podávať môžete s nastrúhaným parmezánom, lyžicou pochúťkovej smotany, alebo čisté,  ako boli tie moje...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára