sobota 4. júla 2015

fazuľkový prívarok

...s čerstvým kôprom, strateným vajcom...k tomu ani nie je čo dodať :)


Suroviny
  • zelená fazuľka
  • zemiaky, kôpor, cibuľa, cesnak, bobkový list
  • maslo, hladká múka, sladká smotana na varenie
  • sladká mletá paprika, soľ, ocot
...zo zelenej fazuľky som odkrojil konce a nakrájal so ju na 2,6 cm kúsky :) ... na masle som orestoval nakrájanú cibuľu a dva strúčiky cesnaku, pridal som štipku sladkej mletej papriky, osolil som a pridal nakrájanú fazuľku...po 6 minútach som ju zalial vriacou vodou a pridal dva čerstvé bobkové listy...


...asi po desiatich minútach som k fazuľke pridal aj na kocky nakrájané zemiaky. Keď sa uvarili zemiaky, v sladkej 10% smotane som rozhabarkoval dve lyžice hladkej múky a pridal som ju k takmer uvarenej fazuľke. Všetko spolu prevrelo a keď sa to spolu varilo asi 11 minút, ochutil som lyžicou octu...s octom opatrne, lebo sa dá pridať aj do taniera, ale vonku ho už nevyberiete :)
Prívarok som odstavil, dochutil ho nakrájaným čerstvým kôprom a orieškom masla.  Medzitým mi už v menšom hrnci vrela osolená voda s dvoma lyžicami octu. Vajce som rozklepol do šálky, octovú vodu som v hrnci lyžicou roztočil a vajíčko do nej šupol...voda sa točila a tak bielko krásne obalilo žĺtko, varil som ho na slabom plameni asi 2 minúty, len aby sa bielko zatiahlo a žĺtko ostalo krásne tekuté...
Na tanieri som prívarok so strateným vajíčkom prizdobil vlastnoručne na okne vypestovanou petržlenovou vňaťou...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu


2 komentáre:

  1. Tie lusky si meral so šublerou (posuvným meradlom) na 2,6 cm ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. samozrejme...a rozmer treba presne dodržať... :) vo väčšine mojich receptov, nájdeš zaujímavé rozmery, alebo iné "srandičky" ...zvyknem potom dať smajlíka, aby bolo jasné ako som to myslel (v tomto som ho už doplnil) ...pekný deň :)

      Odstrániť