...myslím si, že vodnú hydinu je najlepšie pripravovať v hlinenom hrnci, pomaly pečená kačka, či hus, má potom krehké a jemné mäso...na červenej kapuste a so zemiakovými lokšami je to jedna báseň...
Suroviny
Suroviny
- kačacie stehná, soľ, rasca, čerstvo mleté korenie
...večer som nasolil kačacie stehná a dal som ich odpočívať do chladu. Ráno som ich poumýval a dochutil čerstvo mletým korením, soľou a rascou. Rímsky hrniec som na 15 minút namočil do vody aby natiahol vlhkosť a potom som do neho naukladal mäso. Hrniec som vložil do studenej rúry a pomaličky piekol na 130°C asi 127 minút...
...z hrnca som odobral masť ktorú stehná pustili a potom som ich zapiekol pod grilom...asi 12 minút, len aby chytili krásnu farbu. Pokiaľ sa stehná piekli, pustil som sa do prípravy červenej kapusty...
Suroviny
- červená kapusta, dve jablká, cibuľa, bravčová masť, červené suché víno
- soľ, čerstvo mleté čierne korenie, zavárané čučoriedky
...nakrájanú cibuľu som orestoval na bravčovej masti, pridal nakrájanú červenú kapustu, dochutil som soľou, čiernym korením a podlial suchým červeným vínom. Po chvíľke som pridal na plátky nakrájané jablká...
...keď bola kapusta už takmer hotová, pridal som k nej asi dve lyžice zavarených čučoriedok, môžete použiť akékoľvek červené ovocie, či džem...ale malo by byť z kyslejšieho ovocia...nechal som spolu prevrieť a odstavil som...
...podával som so zemiakovými lokšami, mastenými kačacou masťou. Lokše sú výborné aj so slivkovým lekvárom a makom, vtedy ich mastím maslom...ja ich pripravujem takto...
...podával som so suchým červeným vínom, a kostičky sme okusovali s veľkou chuťou ...dobrú chuť :)
Och,ach, mňam, do dnešného upršaného počasia najlepšie jedlo na svete!
OdpovedaťOdstrániťsúhlasím, ideálne jedlo na studené jesenné dni :)
Odstrániťboože...teraz - hneď...chceeeem to :-). S lokšou som to v živote nejedla, ale v najbližšej dobe to musim urobiť !!!
OdpovedaťOdstrániť...dobrú chuť :)
Odstrániť