pondelok 28. novembra 2016

zubáč v zelerovej omáčke

...s čerstvým kôprom a so zemiakom Hasselback...
Už neraz som sa priznal, že mám rád ryby...dobré ryby. Nie vždy mám poruke čerstvú  a vtedy je pre mňa najlepšia voľba kvalitná mrazená z Ryby Žilina...


Suroviny
  • filety zo zubáča s kožou, čerstvý kôpor, rozmarín, zeler, cibuľa, cesnak
  • smotana na varenie, maslo, olivový olej, citrónová šťava. suché biele víno
  • čerstvo mleté čierne korenie, soľ
...začal som zemiakmi, lebo tie potrebujú najviac času. Každý som z vrchu narezal, asi do dvoch tretín...pomohol som si špajľou...zemiak som ňou prepichol a na nej sa mi pri krájaní zastavil nôž...


...do každého zárezu som vložil tenký plátok cesnaku. Zemiaky som poriadne osolil, dochutil čerstvo mletým čiernym korením a na každý som dal plátok masla. Naukladal som ich na plech s vetvičkou rozmarínu a vložil do vyhriatej rúry na 180°C asi na 50 minút...
Na olivovom oleji som orestoval malú nakrájanú cibuľu, asi tri strúčiky cesnaku a nakrájaný zeler, asi 1/3 buľvy...


...dochutil som soľou a keď zeler krásne zavoňal ( po 5 min. restovania) podlial som dobrým suchým bielym vínkom...cca 1,5 dcl bude stačiť...keď sa víno odparilo, dochutil som soľou a podlial vriacou vodou...dusil som ho asi 15 minút, potom som pridal 100ml sladkej smotany, dobre rozmixoval, dochutil citrónovou šťavou a orieškom masla, odstavil som a pridal čerstvý kôpor...každá dobrá ryba si zaslúži čerstvú bylinku...


...filety zo zubáča som prekvapol citrónovou šťavou, dochutil soľou a čerstvo mletým korením...na masle s olivovým olejom som ich potom do chrumkava orestoval, najskôr kožou dolu...


...a to je vlastne všetko...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára