...dovolenky, more, teplo...a kedže ja ešte nedovolenkujem, chcel som si tú dovolenkovú atmosféru a chuť pripomenúť...
Suroviny na tagliatelle
Suroviny
Suroviny na tagliatelle
- 100g polohrubej múky, 100g semolinovej múky
- 2 vajcia izbovej teploty
...z múky a vajec som vypracoval cesto a nechal ho 30 minút odpočívať pod fóliou, je potom vláčnejšie a lepšie sa s ním pracuje. Ak nemáte semolinovú múku (z zvrdej pšenice) môžete použiť len polohrubú. alebo ju skombinovať s hladkou, prípadne použiť len hladkú...je len na vás z akej múky vám tagliatelle budú chutiť viac. Odpočinuté cesto som vyváľkal, ja som použil strojček na cestoviny a nakrájal na široké rezance, tagliatelle...
- mix morských plodov (mušle, krevety, kalamáre...)
- cibuľa, cesnak, paradajka, petržlenová vňať
- maslo, olivový olej, citrónová šťava, suché biele víno
- soľ, čerstvo mleté čierne korenie, kurkuma
...na olivovom oleji s malom som orestoval nakrájanú cibuľu (6-8 minút) podlial som ju asi 100 ml suchého bieleho vína, keď sa víno zredukovalo, pridal som mix morských plodov, restoval som ich asi len 4-5 minút...keď zmenia farbu, sú hotové, ak by ste ich robili dlhšie budú gumené. Dochutil som ich čiernym korením, kurkumou a soľou. tesne pred tým ako som ich odstavil, pridal som k ním cesnak, nakrájanú paradajku a petržlenovú vňať, úplne na záver som dal citrónovú šťavu a oriešok masla...
... čerstvé cestoviny sa varia len chvíľku 2-3 minútky, uvarené al dente (radšej menej ako viac) som ich premiešal s morskými plodmi a máme hotovo...dobrú chuť :)
QR Code - stiahni si recept do mobilu
👍🏼
OdpovedaťOdstrániť