...výborné do cestovín, omáčok, polievok, na domácu bagetu...proste v kuchyni ho využijete takmer pri každom varení, či pečení...za inšpiráciu a dobré rady ďakujem Ivanovi...ďakujem :)
Suroviny
- medvedí cesnak
- rastlinný olej, citrónová šťava, soľ
...nazbieraný cesnak som premyl vo vode, použil som veľkú misu a vodu som priebežne menil...
...premyté listy som potom odstredil, aby na nich ostalo čím menej vody...ideálne žiadna
...potom nasleduje už len tvrdá práca :) k cesnaku som pridal rastlinný olej ( olivový je tiež dobrý, ale pri dlhšom mixovaní mierne zhorkne) a potom som do práce zapojil ponorný mixer... dostal zabrať, ale výsledok za to stojí...
Hotové pesto som dochutil citrónovou šťavou a soľou (s tou opatrne), lebo pesto chutí aj na čerstvo upečenej bagete a presolené to už nie je ono...na druhej strane ak jej dáte málo, môže sa pesto skôr pokaziť. Snažil som sa aby bolo vo fľaške čím menej vzduchových bublín, skladujeme v chlade a podelíme sa aj s rodinou a kamarátmi...dobrú chuť :)
QR Code - stiahni si recept do mobilu
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára