štvrtok 9. apríla 2020

francúzske bagety

...kôrka je  chrumkavá, striedka vláčna a pružná...jednoduchý recept z 5 surovín, ale nebude to celkom bez práce...


Suroviny
  • 500g hladkej múky
  • 350g vlažnej vody
  • 1 PL soli, 1 KL cukru
  • 10g čerstvé droždie (alebo 2g sušeného)
...do misy som dal droždie, cukor a asi 50ml vody...premiešal som lyžičkou na kašičku a zasypal som PL múky (všetky suroviny som odobral z celkového množstva)
Kvások som zakryl a nechal 14 minút nech nabehne...do kvásku som preosial zvyšnú múku, pridal soľ, vodu a nechal som robot, aby všetko krásne premiesil...
Po 10 minútach miesenia som cesto preložil do uzatvárateľnej misy a dal na 15-20 hodín do chladničky...
Na druhý deň som cesto vybral a nechal pri izbovej teplote asi 2 hodinky odpočívať, potom som ho rozdelil na tri bochníčky, tie som vytvaroval na bagety a nechal ešte hodinu kysnúť vo forme...


...cesto je pomerne riedke, takže forma pomôže, ak ju nemáte tak to skúste s papierom na pečenie ako som to urobil v tomto recepte na iné bagety...


...rúru som vyhrial na 200°C aj s kameňom na pečenie (ak nemáte, do rúry vložte prázdny plech a na ten potom opatrne preložte bagety) na spodok rúry som dal plechový hrnček a keď som bagety vložil do rúry, tak som do hrnčeka nalial asi 100ml vody, aby sa v rúre spravila para...bagetám dá chrumkavú kôrku.
Piekol som v spodnej časti rúry asi 20-25 minút, ale sledujte si to, lebo každá rúra pečie ináč...


Po upečení som nechal bagety vychladnúť na mriežke...dobrú chuť :)


 QR Code - stiahni si recept do mobilu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára