...kôrka je chrumkavá, striedka vláčna a pružná...jednoduchý recept z 5 surovín, ale nebude to celkom bez práce...
Suroviny
Suroviny
- 500g hladkej múky
- 350g vlažnej vody
- 1 PL soli, 1 KL cukru
- 10g čerstvé droždie (alebo 2g sušeného)
...do misy som dal droždie, cukor a asi 50ml vody...premiešal som lyžičkou na kašičku a zasypal som PL múky (všetky suroviny som odobral z celkového množstva)
Kvások som zakryl a nechal 14 minút nech nabehne...do kvásku som preosial zvyšnú múku, pridal soľ, vodu a nechal som robot, aby všetko krásne premiesil...
Po 10 minútach miesenia som cesto preložil do uzatvárateľnej misy a dal na 15-20 hodín do chladničky...
Na druhý deň som cesto vybral a nechal pri izbovej teplote asi 2 hodinky odpočívať, potom som ho rozdelil na tri bochníčky, tie som vytvaroval na bagety a nechal ešte hodinu kysnúť vo forme...
...cesto je pomerne riedke, takže forma pomôže, ak ju nemáte tak to skúste s papierom na pečenie ako som to urobil v tomto recepte na iné bagety...
...rúru som vyhrial na 200°C aj s kameňom na pečenie (ak nemáte, do rúry vložte prázdny plech a na ten potom opatrne preložte bagety) na spodok rúry som dal plechový hrnček a keď som bagety vložil do rúry, tak som do hrnčeka nalial asi 100ml vody, aby sa v rúre spravila para...bagetám dá chrumkavú kôrku.
Piekol som v spodnej časti rúry asi 20-25 minút, ale sledujte si to, lebo každá rúra pečie ináč...
Po upečení som nechal bagety vychladnúť na mriežke...dobrú chuť :)
QR Code - stiahni si recept do mobilu
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára