...receptov na "ragù alla bolognese" je veľa...v každej oblasti Talianska sa pripravuje ináč, ale ak dodržíte určité zásady, omáčka vám určite chutiť bude...
Suroviny
...špageti kupujte vždy z tvrdej pšenice - semolina, je to na nich napísané, nie sú drahšie ako z normálnej pšenice, ale ich chuť to je úplne iný level a samozrejme nerozvarte ich...tu obzvlášť platí to talianske "al dente" (odstaviť chvíľku pred tým ako sú uvarené)
Môžete špagety premiešať s omáčkou, ale ja ju mám radšej na vrchu...koľko ľudí, toľko chutí :)
Suroviny
- bravčové, alebo hovädzie mleté mäso, bravčová masť
- drvené paradajky, alebo paradajkové pyré, cibuľa, mrkva, cesnak
- škorica, muškátový orech, soľ, čerstvo mleté čierne korenie
...najemno nakrájanú cibuľu som orestoval na bravčovej masti a keď bola do zlatista, pridal som nastrúhanú mrkvu, po chvíľke cca 2-3 minúty aj mleté mäso a nechal som ho dobre zatiahnuť...ak pripravujete z väčšieho množstva, pridávajte ho postupne, nech sa nezačne dusiť.
Potom som pridal paradajkové pyré, cesnak, dochutil som škoricou, nastrúhaným muškátovým orieškom, soľou a čiernym mletým korením...nechal som pomaličky prebublávať, treba občas premiešať prípadne aj podliať...
Môžete špagety premiešať s omáčkou, ale ja ju mám radšej na vrchu...koľko ľudí, toľko chutí :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára