...toto jedlo som naposledy jedol asi v 2004 v jednom motoreste smerom na Vranov, keď som uvidel v obchode srdcia, tak sa mi hneď vynorila spomienka a ja som na jazyku cítil tú skvelú chuť...no a neuvar to potom :)
- bravčové srdcia, údená slanina, cibuľa, cesnak, 3-4 šampiňóny, kyslá uhorka
- 1 PL bravčovej masti, 1-2 PL hladkej múky,
- soľ, čerstvo mleté čierne korenie, mletá rasca
...najskôr som očistil srdcia, orezal som z nich mastné časti a dobre som ich premyl a nakrájal som ich na plátky...
...potom som nakrájal cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, kúsok domácej údenej slaniny a asi 4 hnedé šampiňóny...
...na bravčovej masti som orestoval slaninu, po chvíľke som pridal cibuľu, mletú rascu, čerstvo mleté čierne korenie a spravil som taký poriadny slaninovo cibuľový základ...
Omáčka si žiadala osviežiť, tak som na drobno nakrájal jednu kyslú uhorku a nechal spolu prevrieť.
Niektoré klasické jedlá si žiadajú trochu múky, aby sa omáčka zahustila a spojila...ak ste odporcom múky, tak nezahusťujte, prípadne použite škrob, alebo iný spôsob...ja som tentokrát zahustil múkou a zasa nechal dobre prevrieť.
Podával som s ryžou a kyslou uhorkou...dobrú chuť :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára