nedeľa 16. januára 2022

bravčové srdcia na slanine

 ...toto jedlo som naposledy jedol asi v 2004 v jednom motoreste smerom na Vranov, keď som uvidel v obchode srdcia, tak sa mi hneď vynorila spomienka a ja som na jazyku cítil tú skvelú chuť...no a neuvar to potom :)


Suroviny
  • bravčové srdcia, údená slanina, cibuľa, cesnak, 3-4 šampiňóny, kyslá uhorka
  • 1 PL bravčovej masti, 1-2 PL hladkej múky,
  • soľ, čerstvo mleté čierne korenie, mletá rasca
...najskôr som očistil srdcia, orezal som z nich mastné časti a dobre som ich premyl a nakrájal som ich na plátky...


...potom som nakrájal cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, kúsok domácej údenej slaniny a asi 4 hnedé šampiňóny...


...na bravčovej masti som orestoval slaninu, po chvíľke som pridal cibuľu, mletú rascu, čerstvo mleté čierne korenie a spravil som taký poriadny slaninovo cibuľový základ...


...keď cibuľa začala chytať farbu, pridal som cesnak a nakrájané šampiňóny a po chvíľke (2-3 min.) aj nakrájané bravčové srdcia, tie som orestoval, dochutil soľou a zalial vodou...zavrel som tlakový hrniec a keď začal odfukovať stopol som mu asi 40 minút, predsa je to tvrdý sval. Nechal som hrniec vyfučať a ochutnal som mäsko...bolo príjemne mäkké, ale nerozpadávalo sa, tak to mám rád :) 
Omáčka si žiadala osviežiť, tak som na drobno nakrájal jednu kyslú uhorku a nechal spolu prevrieť. 
Niektoré klasické jedlá si žiadajú trochu múky, aby sa omáčka zahustila  a spojila...ak ste odporcom múky, tak nezahusťujte, prípadne použite škrob, alebo iný spôsob...ja som tentokrát zahustil múkou  a zasa nechal dobre prevrieť. 
Podával som s ryžou a kyslou uhorkou...dobrú chuť :)


QR Code





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára