utorok 18. januára 2022

bravčová pečeň na zelenom korení

 ...pečeň mi chutí ak nie je vysušená, táto omáčka zo zeleného korenia k nej výborne pasuje...je svieža, jemne pikantná a príjemne osvieži chuť pečene...


Suroviny

  • bravčová pečeň, zelené korenie, sladká smotana
  • bravčová masť, suché biele víno, dijonská horčica, hladká múka
  • čerstvo mleté čierne korenie, údená paprika, soľ, mikrozelenina
...pečeň som nakrájal na plátky, dochutil som ich čerstvo mletým čiernym korením, údenou sladkou  paprikou a jemne som ju poprášil hladkou múkou...


...potom som ju orestoval na bravčovej masti, netreba ju opekať dlho, pretože by potom bola suchá...stačia jej 3-4 minúty z každej strany. Po opečení som ju vybral, prebytočnú masť som z panvice vylial, nechal som na nej len tie pripečené kúsky a zalial som ich suchým bielym vínom...víno sa zredukovalo a rozpustilo všetky prichytené kúsky na panvici, do zredukovaného vína som pridal zelené korenie a malú lyžičku dijonskej horčice, dochutil som čerstvo mletým čiernym korením, soľou, zalial som sladkou smotanou a nechal som to spolu prevrieť...omáčku máme hotovú. (ak je veľmi kyslá, môžete ju zjemniť lyžičkou hnedého cukru...moja bola v pohode)
Na tanier som dal omáčku, na ňu orestovanú pečeň a prizdobil som vlastnou mikrozeleninou, podával som s čerstvou bagetkou...dobrú chuť :)


QR Code



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára