štvrtok 17. marca 2011

Pečené zemiaky s bryndzou


mám rád pečené zemiaky v pahrebe... a tieto mi ich trošku chuťou pripomínajú. Pridal som k nim ochutenú bryndzu a výborný pečený karfilol, ktorý som pripravil podľa Miškinho receptu


Suroviny
  • malé zemiaky, bryndza, maslo
  • cesnak, kôpor, pažítka
...zemiaky som umyl, osolil a dal na plech. Plech som vložil do rúry vyhriatej na 200°C . Piekol som ich asi 20 minút, potom som ich otočil a doprial im ďalších 10. Jemne som ich stlačil a na každý som dal oriešok bryndze s maslom (2:1) a ďalšími ingredienciami. Zemiaky ozdobené bryndzou som vložil ešte na pár sekúnd do teplej rúry...to už len aby sa to pekne spojilo. Pečený karfiol bol na tanieri zlatou korunkou, jednoducho výborný... dobrú chuť


QR code - stiahnite si recept do mobilu

4 komentáre:

  1. Tie zemiacky vyzeraju inak ozaj perfis :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ďakujem...a boli ešte trošku lepšie :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zemiačky chválim a s karfiolom vyskúšam :)
    Ja robím zemiečky tak,že ich v šupke uvarím do makka,následne prekrojím na polovice.Vydlabem malou lyžičkou stred zemiačka a do otvoru dám bryndzu smiešaný s cibulkou,bylinkami,dobrou slaninkou na malé kúsky.Ked mám naplnené zemiačky bud ich obalím švarldvalskou šunkou a prichytím šparatkom..ak nemám šunku môže byť aj plátok slaninky a nechám vo vyhriatej rúre piecť tak 10-15 min..a je to hotovo.Tiež vynikajúca chuť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem, určite perfektné :) niekedy bude podľa teba...

      Odstrániť