štvrtok 17. marca 2011

Pečené zemiaky s bryndzou

mám rád pečené zemiaky v pahrebe... a tieto mi ich trošku chuťou pripomínajú, pridal som k nim ochutenú bryndzu a boli naozaj výborné...


Suroviny
  • malé zemiaky, bryndza, maslo
  • cesnak, kôpor, pažítka
...zemiaky som umyl, osolil a dal na plech. Plech som vložil do rúry vyhriatej na 200°C . Piekol som ich asi 20 minút, potom som ich otočil a doprial im ďalších 10 - 15... každý som jemne stlačil...


...a na každý som dal oriešok bryndze s maslom (2:1) a ďalšími surovinami...


 Zemiaky ozdobené bryndzou som vložil ešte na pár sekúnd do teplej rúry...to už len aby sa to pekne spojilo. Boli naozaj výborné... dobrú chuť

QR code - stiahnite si recept do mobilu

4 komentáre:

  1. Tie zemiacky vyzeraju inak ozaj perfis :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ďakujem...a boli ešte trošku lepšie :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zemiačky chválim a s karfiolom vyskúšam :)
    Ja robím zemiečky tak,že ich v šupke uvarím do makka,následne prekrojím na polovice.Vydlabem malou lyžičkou stred zemiačka a do otvoru dám bryndzu smiešaný s cibulkou,bylinkami,dobrou slaninkou na malé kúsky.Ked mám naplnené zemiačky bud ich obalím švarldvalskou šunkou a prichytím šparatkom..ak nemám šunku môže byť aj plátok slaninky a nechám vo vyhriatej rúre piecť tak 10-15 min..a je to hotovo.Tiež vynikajúca chuť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem, určite perfektné :) niekedy bude podľa teba...

      Odstrániť