sobota, 7. mája 2011

Mäsové guľky s bryndzou


...plnené aj medvedím cesnakom a ako príloha bola grilovaná cuketa...


Suroviny:

  • mleté mäso-mix
  • vajíčko
  • tvrdý syr
  • mletá sladká paprika
  • čierne mleté korenie
  • bryndza
  • medvedí cesnak
  • cibuľa
  • strúhanka
  • cesnak
  • soľ
  • smotana na varenie
  • citrónová šťava
  • mladá cuketa
  • olivový olej
...mäso, syr, vajíčko, koreniny, cesnak a polovicu cibule spojíme a dáme na hodinku do chladničky. Na kúsok mäsa som dal nakrájaný medvedí cesnak, bryndzu a všetko som to zguličkoval...TIP: ruky stále do studenej vody, mäso sa potom tak nelepí. Hotové guľky som obalil strúhankou a dal som ich piecť do rúry...asi na hodinku a pri teplote cca 190°C


Nakrájanú mladú cuketu som ugriloval na panvici... Ostal mi nakrájaný medvedí cesnak a bryndza, tak som na oleji orestoval cibuľku, zalial som smotanou, pridal som bryndzu a keď sa omáčka zredukovala, dal som do nej zvyšok medvedieho cesnaku, ochutil som ČMK, soľou a citónovou šťavou. Omáčka príjemne zvýrazní chuť bryndze a medvedieho cesnaku v guľkách. Guľky sme jedli s grilovanou mladou cuketou...dobrú chuť

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára