štvrtok, 19. apríla 2012

Nakladaný syr s medvedím cesnakom

syr s bielou plesňou + vlašské orechy + olivový olej + medvedí cesnak = nebíčko v papuľke :)


Suroviny
  • syr s bielou plesňou
  • medvedí cesnak
  • vlašské orechy
  • olivový olej
  • cibuľa
  • citrónová šťava
  • soľ
 ... použil som kuchynského pomocníka a rozmixoval som vlašské orechy s olivovým olejom, soľou a citrónovou šťavou, prihodil som lístky medvedieho cesnaku.
Camembert som rozkrojil po obvode, vydlabal a vydlabance som pridal k medvediemu pestu, premiešal som, syr som opäť naplnil a polovice spojil. Rozkrojil som ho na štvrtinky a každú jednu som zabalil do lístkov medvedieho cesnaku...


 ...medveďosyrobalíčky som ukladal do pohára, zalieval olivovým olejom, dozdoboval vlašskými orieškami a konzervoval soľou.


Na vrch som naukladal kolieska cibule a nechal som odpočívať v chladničke...dlhýýých 7 dní... po 5 som to už nevydržal a ochutnal som :) s čerstvou bagetkou, alebo niečím podobným je to jedna báseň, ale nikoho potom nebozkávajte...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu


11 komentárov:

  1. Tak toto vyzerá super. U nás už začína medvedí cesnak kvitnúť, ani som si ho nestihla natrhať a zmraziť. Asi sa ešte dnes vyberiem, lebo budem ľutovať celú zimu, že som si nič z toho množstva, ktoré nám tu všade rastie, neodložila. Tento tvoj článok ukážem synovi a určite zmení názor na to, aby som viac medvedí cesnak domov nenosila :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ...aj si ešte idem dnes dozbierať :) ďakujem...

      Odstrániť
    2. Zriedkavo sa aj ja pletiem do remesla food blogerom a raz som písala o tom, ako sme so synom robili hermelín takto:
      http://mimiajejsvet.blogspot.com/2011/06/utopeny-hermelin.html

      Odstrániť
    3. Jééj, ešte niečo. Tak sa mi zdá, že máme rovnaké taniere :-)))

      Odstrániť
  2. ...určite bol výborný, už som k tebe nakukol :)ja zvyknem pridať ešte aj soľ, lebo konzervuje...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. výborné recepty, medvedí cesnak milujem, škoda že už u nás začína kvitnúť, ale ešte som stihla zopár receptov z neho, musím ich čoskoro pridať, robila som z neho pesto a slané mufiny.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ...ďakujem, pesto som robil aj ja, takže pár receptov s medvedím cesnakom ešte bude :)

      Odstrániť
  4. Ahoj Juraj, teda, tento recept ma oslovil, nakladany syr milujem, akurat orechy nemozem, ale kombinacia s medvedim censakom musi byt skvela, originalne, pre mna :-)
    idem pozriet dalsie recepty, prajem pekny vecer, T

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem Tatiana...a keby si vedela aký bol výborný :) orechy vymeň za niečo, čo môžeš :)

      Odstrániť
  5. Juraj, mňaaaaaaaaaam :-))) Ak stihnem, vyskúšam!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem Zuzka, skús bolo to výborné :)

      Odstrániť