...bez múky a s domácou knedľou podľa tohto skvelého receptu z varechy, ďakujem :) do cesta som pridal aj nakrájané pečivo... tá knedľa je naozaj výborná :)
Suroviny
Suroviny
- bravčové mäso (pliecko, krkovička alebo bôčik)
- kyslá kapusta
- sladká smotana
- červená sladká paprika, čerstvo mleté čierne korenie, bobkový list, soľ
- bravčová masť, cibuľa, cesnak
...na masti som orestoval ledabolo nakránú cibuľu a asi 4 strúčiky cesnaku. Dochutil som čerstvo mletým korením a asi 2 ČL sladkej papriky, pridal som soľ, bobkový list a nakrájané mäso, Použil som teraz krkovičku. Segedín je lepší z mastnejšieho bravčového...
Podlial som a dusil som ho dusil...asi pol hodinku.
Poďme na domácu knedľu...
Suroviny
- 500 g preosiatej polohrubej múky
- cca 350 ml teplého mlieka
- cca 15 g čerstvého droždia
- 2 ČL soli, 1/2 ČL cukru, 1 vajíčko
- nakrájané pečivo...primerane :)
...z droždia, mlieka, cukru a múky som spravil kvások. Kuchynský robot ho potom spolu so zvyškom surovín premenil na krásne hladké cesto, ktoré sa nelepilo, na záver som pridal nakrájané pečivo a nechal hodinku kysnúť, v teple a prikryté...
Po hodinke som na pomúčenej doske vytvaroval z cesta dve knedle a nechal som ich zakryté pod utierkou ešte podkysnúť...asi 20 minút
... do oválneho hrnca som dal zovrieť vodu a obe knedle som do nej vložil. Varil som ich na slabom plameni 20 minút a neodkrýval som. Potom som ich vybral, popichal, aby vyfučali a natrel som ich maslom...
...mäso už je takmer mäkké, tak som k nemu dal kapustu, ale bez šťavy. Tú som si nechal, aby som ňou mohol segedín dochutiť, ak by bolo treba. Kapustu varím, len chvíľku, asi 10-15 minút...máme radi chrumkavú.
Potom som pridal sladkú smotanu a povaril spolu ešte asi 5 minút...dobrú chuť :)
QR code - stiahni si recept do mobilu...
"Segedínsky" milujem!!!
OdpovedaťOdstrániťaj ja :)
OdstrániťJurko, tá knedľa aj vyzerá výborne, tak určite skvele chutí. Segedín zbožňujem, mňam :-)))
OdpovedaťOdstrániť...dnes mi nejak nechcela kysnúť:) ale vo vode sa rozbehla, je naozaj výborná :)
OdstrániťVyzerá to fantasticky prudko jedlé , tú knedľu vyskúšam robievam len klasiku a nad parou :-)
OdpovedaťOdstrániťďakujem, vyskúšaj...fakt chutí :)
Odstrániťvyskúšala som je naozaj výborná.....vďaka :-)
Odstrániťsom rád :)
OdstrániťNo to je paradny segedinsky a aj knedle. Pripomenul si mi, ze je cas nalozit kapustu do vianocnej kapustnice :)
OdpovedaťOdstrániťďakujem :) ja som ešte nenakladal, ale čoskoro budem...
OdstrániťKvoli segedinu by som si dala aj do kolena vrtat!!!! super super super!!!!!
OdpovedaťOdstrániťďakujem... a naozaj je pravda, že na druhý deň je ešte lepší :)
OdstrániťKnedle od chlapa sú vždy výborné..len ja sa toho asi doma nikdy nedočkám :-)
OdpovedaťOdstrániť...nikdy nehovor nikdy :)
Odstrániťsegedín milujem. Zaujímavé, že všetci pridávajú kapustu do mäsa, ja naopak. Robila to tak moja starká :) A múku NIKDY!!!!
OdpovedaťOdstrániť...kapustu dusím, len asi 10-15 minút, preto nie mäso do kapusty, ale naopak :)
Odstrániť