streda, 1. mája 2013

Šampiňónová polievka na hrubo

...s medvedím cesnakom, smržami a všetko krájané len tak ledabolo...na hrubo :)


Suroviny

  • šampiňóny a sušené smrže
  • bravčová masť, cibuľa, cesnak a mrkva
  • jačmené krúpy a suché biele víno
  • čerstvo mleté korenie, sladká mletá paprika a soľ
  • medvedí cesnak a chilli paprička
...na masti som orestoval nahrubo a ledabolo nakrájanú cibuľu, po chvíľke som pridal nahrubo nakrájanú mrkvu a dochutil som čerstvo mletým korením, soľou a sladkou mletou paprikou...


...potom som prihodil nahrubo nakrájané šampiňóny a sušené smrže, tie dajú polievke neskutočne krásnu vôňu...


 Keď som vydusil šampiňónovú šťavičku, podlial som suchým bielym vínom a zase som ho dobre vydusil. Pridal som nahrubo nakrájaný cesnak..asi tak 3 strúčiky a tiež nahrubo nakrájanú chilli papričku. Potom jačmené krúpy a to som už podlial vriacou vodou a varil asi tak 27   minút a 11 sekúnd, až pokiaľ krúpy neboli mäkké. Na záver som ešte dochutil nahrubo nakrájaným medvedím cesnakom a ... dobrú chuť :)




QR code - stiahni si recept do mobilu




4 komentáre:

  1. Odpovede
    1. ..to bola len taká rýchlovka, lebo som mal veľa šampiňónových stopiek a aj šampiňónov :)

      Odstrániť
  2. Toto vyzera zaujimavo.
    Niekde som raz citala, vraj huby by sa nemali pripravovat s alkoholom, ale neviem preco.... lenze ked som hladala nieco zaujimave so sampinonmi takmer vsade bolo vino. Tak teraz neviem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :) pripravovať s vínom sa môžu, lebo alkohol sa vyparí a zostane len príjemná aróma. Nemali by sa pri konzumácii zapíjať alkoholom (pivo, víno, etc.)

      Odstrániť