nedeľa, 8. decembra 2013

rolovaný zajačí chrbát

...na víne,  s parmskou šunkou, lístkami šalvie  a v špenátovo šampiňónovej omáčke...


Suroviny
  • filé zo zajačieho chrbta
  • dijonská horčica, sušené paradajky, parmská šunka, šalvia
  • šalotka, cesnak, špenát, šampiňóny, smotana
  • maslo, olivový olej, biele suché víno, soľ
...mäso som naklepal cez fóliu a natrel som ho dijonskou horčicou, na vrch som naukladal nakrájané sušené paradajky a listy šalvie, zakryl som šunkou a zroloval som...


...potom som každú rolku previazal špagátom a na masle s olejom a cesnakom nechal zatiahnuť...


...potom som ich preložil aj s výpekom do zapekacej misy, na panvici som orestoval šalotku a podlial som ju dobrým suchým vínom. Keď sa víno zredukovalo, pridal som nakrájané šampiňóny a lístky špenátu, po chvíľke som dochutil soľou a podlial smotanou. Dusil som asi 15 minút, smotana zhustla, tak som odstavil a zalial som omáčkou závitky. Dal som do vyhriatej rúry asi na 35 minút a 170°C...



....podával som s bagetkou a suchým bielym vínom...dobrú chuť :)



QR Code - stiahni si recept do mobilu



4 komentáre:

  1. Vyzerá to fantasticky ... už len toho králika kde zohnať ... :)
    ale sťahujem si ... čo keď :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem, filety zo zajačieho chrbta som kúpil v Carefoure, ale myslím, že kuracie prsia by tiež neboli zlé :)

      Odstrániť
  2. tak toto vyzerá perfektne! ja králika nejem, ale manžel to miluje, tak vďaka za receptuš :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ...som rád, že som ťa inšpiroval...ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť