nedeľa, 14. decembra 2014

hovädzí stroganov

...takto pripravený chutí nám doma, je to vlastne minútka, pripravuje sa veľmi krátko a z kvalitnej hovädziny, nakrájanej na tenké pásiky...



Suroviny

  • 600g hovädzie mäso
  • 1 pol.lyžica dijonskej horčice, 1 pol. lyžica pretlaku
  • kyslé uhorky, cibuľa  (1:1)
  • sójová omáčka, balsamico krém, olivový olej, 
  • zmes grilovacieho korenia (sladká paprika, údená paprika, zázvor, mletá rasca, mletý koriander, sušený cesnak, škorica, garam masala) 
  • čerstvo mleté korenie, soľ  
...začal som kvalitným hovädzím mäsom (sviečková, roštenka, alebo niečo podobné) ja som mal roštenku...nakrájal som ho priečne cez vlákna na tenké pásiky, pridal som k nemu nakrájanú cibuľu a kyslé uhorky, dochutil som pretlakom, horčicou, zmesou grilovacieho korenia, to si miešam sám...v rozpise surovín je zloženie....chute by sa mali navzájom dopĺňať, preto odporúčam všetko s mierou :) sójovú omáčku, balsamico krém, olivový olej, čerstvo mleté korenie a soľ...



...dal som do chladu a nechal som odpočívať 12 hodín, alebo aj dlhšie...na druhý deň som ho vybral asi hodinku pred prípravou, aby sa trošku zohrialo...
Do rozpáleného woku som dal asi dve polievkové lyžice oleja a mäso som nechal zatiahnuť, stačí mu pár minút (asi 4-5), dôležité je nerobiť ho všetko naraz, aby sa nedusilo, ale hneď zatiahlo a ostalo šťavnaté, tiež je veľmi dôležité nerobiť ho dlho, lebo aj to najkvalitnejšie mäso potom stvrdne...



...podával som z hranolkami a kyslou smotanou. Je veľa receptov na stroganov, ale ako som už spomínal, nám chutí tento...dobrú chuť :)

QR Code - stiahni si recept do mobilu


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára