...takto pripravený chutí nám doma, je to vlastne minútka, pripravuje sa veľmi krátko a z kvalitnej hovädziny, nakrájanej na tenké pásiky...
Suroviny
...dal som do chladu a nechal som odpočívať 12 hodín, alebo aj dlhšie...na druhý deň som ho vybral asi hodinku pred prípravou, aby sa trošku zohrialo...
Do rozpáleného woku som dal asi dve polievkové lyžice oleja a mäso som nechal zatiahnuť, stačí mu pár minút (asi 4-5), dôležité je nerobiť ho všetko naraz, aby sa nedusilo, ale hneď zatiahlo a ostalo šťavnaté, tiež je veľmi dôležité nerobiť ho dlho, lebo aj to najkvalitnejšie mäso potom stvrdne...
...podával som z hranolkami a kyslou smotanou. Je veľa receptov na stroganov, ale ako som už spomínal, nám chutí tento...dobrú chuť :)
Suroviny
- 600g hovädzie mäso
- 1 pol.lyžica dijonskej horčice, 1 pol. lyžica pretlaku
- kyslé uhorky, cibuľa (1:1)
- sójová omáčka, balsamico krém, olivový olej,
- zmes grilovacieho korenia (sladká paprika, údená paprika, zázvor, mletá rasca, mletý koriander, sušený cesnak, škorica, garam masala)
- čerstvo mleté korenie, soľ
...dal som do chladu a nechal som odpočívať 12 hodín, alebo aj dlhšie...na druhý deň som ho vybral asi hodinku pred prípravou, aby sa trošku zohrialo...
Do rozpáleného woku som dal asi dve polievkové lyžice oleja a mäso som nechal zatiahnuť, stačí mu pár minút (asi 4-5), dôležité je nerobiť ho všetko naraz, aby sa nedusilo, ale hneď zatiahlo a ostalo šťavnaté, tiež je veľmi dôležité nerobiť ho dlho, lebo aj to najkvalitnejšie mäso potom stvrdne...
...podával som z hranolkami a kyslou smotanou. Je veľa receptov na stroganov, ale ako som už spomínal, nám chutí tento...dobrú chuť :)
QR Code - stiahni si recept do mobilu
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára