pondelok, 8. decembra 2014

obrátené hovädzie rezne

...môžu byť aj obrátené bravčové, aj kuracie...ale nám najviac chutia hovädzie. Obrátené sú preto, lebo sa obalia najskôr v strúhanke, až potom vo vajci....ale podrobnejšie v recepte...


Suroviny

  • hovädzie mäso, stehno, roštenka, alebo akýkoľvek iný pekný kus mäsa
  • strúhanka, vajcia, soľ, čerstvo mleté čierne korenie
  • bravčová masť, maslo, vývar
...hovädzie rezne som naklepal, dochutil soľou a čerstvo mletým korením, potom som ich obalil v strúhanke, vajci a vyprážal na bravčovej masti...
...opečené som ich naukladal do hrnca, navrch som dal plátky masla, dochutil soľou a zalial vývarom, asi 200-300ml, alebo toľko,  aby sa prikryté dusili aspoň 90 minút, po 45 minútach ich pootáčame a skontrolujeme, či je dosť vývaru...



...pokiaľ sa mäso dusilo, očistil som zemiaky a vyrobil z nich zemiakovú kašu, jednu mrkvu som škrabkou premenil na ozdobu. Podával som s kyslou uhorkou a chladeným, oroseným pivom. Takto pripravené rezne majú niekoľko výhod...sú šťavnaté, mäkučké, fajné  a hlavne sú hotové všetky naraz...dobrú chuť :)



QR Code - stiahni si recept do mobilu



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára