sobota, 20. decembra 2014

škvarková nátierka

...ak máte dobré škvarky, je to lahôdka...prudko návyková :)


Suroviny

  • 400g domácich, dobrých škvariek
  • 3 vajcia, cibuľa, kyslé uhorky, lyžica dijonskej horčice, lyžica plnotučnej horčice
  • čerstvo mleté čierne korenie, soľ
...najskôr som dal variť vajcia na tvrdo. Vložím ich do studenej vody, pridám soľ...keď voda začne vrieť, počkám minútu a odstavím, vajcia nechám v tej vode asi 12 minút  a potom ich schladím pod studenou. Ak takto uvaríte vajcia na tvrdo, budú žĺtka krásne žlté a nie do zelena...
Škvarky som pomlel na mäsovom mlynčeku aj s vajcami. Kyslé uhorky, som nakrájal na drobno a to isté som spravil aj cibuli. dochutil som horčicami, soľou a čerstvo mletým korením a všetko som poriadne spolu premiešal...


...dal som do chladničky, aspoň na hodinku...aby sa prepojili navzájom chute.  Ostáva už len nakrájať domácu, alebo dobrú bagetu a ...dobrú chuť :)



QR Code - stiahni si recept do mobilu



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára