streda, 25. marca 2015

ražniči

...kuracie stehná bez kostí a kože, paprika, šampiňóny, slanina a veľa, veľa cibule...už sa teším, keď ho budem pripravovať v alobale a v naozajstnej pahrebe :)



Suroviny
  • kuracie stehná bez kosti a kože
  • 3 veľké cibule, 5 strúčikov cesnaku, žltá a zelená paprika
  • slanina, šampiňóny
  • olivový olej, grilovacie korenie, dijonská horčica, soľ, čerstvo mleté čierne korenie
....ražniči je vlastne veľa krájania a veľa napichovania. Začal som kuracím mäsom, nakrájal som ho na väčšie kusy a vo veľkej mise som dobre premiešal s prelisovaným cesnakom, koreninami, horčicou a olivovým olejom, potom som ho nechal v chlade odležať 11 hodín...


...a potom začalo krájanie :) najskôr veľa cibule, tú som nakrájal ledabolo a dal ju na plech, ktorý som predtým prekvapol olejom. Potom som pokračoval paprikou, slaninou a šampiňónmi...


...pokračoval som napichovaním...mäso, slaninu, šampiňóny, paprika a tak dookola, keď som skončil, ražniči som naukladal na tú cibuľu. Máme radi veľa cibule a pri pečení jej stekajúca šťava z mäsa dá dobrú chuť. Ražniči som vložil do vyhriatej rúry a piekol som 64 minút na 180°C, raz som mäso otočil, aby bolo krásne upečené z každej strany...
Podával som so slaninkovo pažítkovými zemiakmi a kyslou uhorkou...dobrú chuť :)



QR Code - stiahni si recept do mobilu


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára