piatok 11. januára 2019

toast s hovädzím a avokádom...

...malá inšpirácia na jednoduchú večeru, ktorá nielenže dobre vyzerá, ale aj výborne chutí...


Suroviny
  • toastový chlieb, hovädzí steak, huby shitake, avokádo
  • cesnak, čerstvý tymián, maslo, syr cheddar
  • plnotučná horčica, med, chilli
  • soľ, čerstvo mleté čierne korenie, olivový olej, cesnak
...začal som hovädzím mäsom, nechal som ho odpočívať pri izbovej teplote asi 2-3 hodiny..


...dochutené soľou, čiernym korením a olivovým olejom som ho vložil do rozpálenej suchej  panvice a z každej strany opiekol asi 3 minúty...potom som ho zabalil do alobalu a nechal odpočívať 10-15 minút.
V panvici na oriešku masla som orestoval nakrájané huby shitake dochutené soľou, čiernym korením a lístkami čerstvého tymiánu. ( bude im stačiť asi 8-10 minút) Potom som ich odstavil a pridal  k nim jeden nadrobno nakrájaný strúčik cesnaku.
Odležané mäso som nakrájal na tenučké plátky a začal som s prípravou toastov...


...na toastový chlieb som dal plátok masla, potom mäso, huby a prekvapol som chilli medovým dipom (plnotučná horčica, med, chilli, soľ, olivový olej) najskôr som spojil horčicu s medom a chilli omáčkou, potom som dressing  dochutil soľou a zjemnil olivovým olejom...
Na vrch som dal nakrájané avokádo, plátok cheddaru a zakryl toastovým chlebom. Toasty som naukladal do kontaktného grilu a nechal ho pracovať asi 5-7 minút...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára