streda 18. marca 2020

domáce bagety

... stačí tak málo a máte výborné domáce bagety len z piatich surovín...



Suroviny
  • hladká múka 400g, vlažná voda 250 ml
  • soľ 1,5 čajovej lyžičky, 3 g sušeného droždia, 
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
...múku som preosial a premiešal so sušeným droždím, soľou a vodou. Nechal som pracovať robot asi 8 minút. Potom som cesto zakryl a nechal kysnúť asi 45 minút...zasa som ho premiesil, ale už len varechou a nechal odpočívať ďalších cca 45 minút...opäť premiesiť a nechať nakysnúť...


...potom som ho vyklopil na pomúčenú dosku, rozdelil na tri časti, z každej vytvaroval bagetu a nechal 30 minút na papieri kysnúť...


...rúru som vyhrial na 250°C a vložil som do nej vykysnuté bagety, ale pred tým som ich navrchu narezal. Piekol som ich na kameni... a na spodok rúry som do plechu nalial asi 100ml horúcej vody aby v rúre vznikla para...bagety majú potom chrumkavú kôrku...


...po 10 minútach som plech s vodou (už tam nebola) vybral, znížil som teplotu na 190°C a dopekal som bagety asi 20 minút, ale sledujte ich lebo každá rúra pečie ináč... potom som ich nechal vychladnúť na mriežke a už len...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára