nedeľa 17. novembra 2013

hovädzie na červenom víne

...kúpil som krásne hovädzie z  mladého býčka, na pomalé dusenie ako stvorené. Ak si budete chcieť pripraviť mäso takýmto spôsobom, budete potrebovať hovädzí krk, nožinu, prípadne hovädzie predné...odmení vás dokonalou chuťou


Suroviny
  • hovädzie mäso cca 1kg, suché červené víno 3-4 dcl
  • cibuľa 3-4 ks, cesnak, asi 1/8 stredne veľkého zeleru, tymián
  • masť, sladká mletá paprika, čerstvo mleté korenie, soľ
  • mrkva, šalotka, stonkový zeler
...ak chceme dnes obedovať, tak začneme včera. Hovädzie mäso dáme do hrnca s nakrájanou cibuľou, zelerom, čerstvým tymiánom a cesnakom, zalejeme červeným suchým vínom a necháme odpočívať pár hodín v chlade. Na druhý deň som mäso vybral, osušil, dochutil soľou a čerstvo mletým čiernym korením...potom som ho na masti prudko opiekol z každej strany. Opečené mäso som vybral na tanier a do výpeku som dal sladkú mletú papriku a zeleninu s ktorou bolo mäso napácované, víno som dal bokom. Do hrnca k  orestovanej zelenine som vrátil mäso a podlial som ho vínom, v ktorom sa v noci kúpalo mäso...dusil som ho pod pokrievkou asi 2 hodiny, párkrát som ho aj podlial vriacou vodou. Nakrájal som si šalotku, mrkvu a stonkový zeler...


...mäso je už takmer mäkké, tak som ho vybral, šťavu rozmixoval a prepasíroval. Mäso som do nej naspäť vložil aj s nakrájanou zeleninou a ešte  pár minút spolu dusil...


...podával som so zemiakovou kašou a červeným suchým...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára