nedeľa 19. apríla 2015

krémová hubová polievka

...z lesných húb a zahustená zemiakom...


Suroviny

  • sušené lesné huby
  • zemiaky, sladká smotana, maslo
  • olivový olej, cibuľa, cesnak, chilli paprička, bobkový list
  • čerstvo mleté čierne  korenie, soľ, citrónová šťava
...zmes sušených lesných húb som prelial vriacou vodou a nechal asi 15 minút postáť, očistenú cibuľu a tri strúčiky cesnaku som najemno nakrájal a orestoval na olivovom oleji, dochutil som čerstvo mletým korením, soľou a sušenou chilli papričkou....do tohto základu som pridal dva nakrájané zemiaky a zalial vodou z namočených  húb...


...keď boli zemiaky uvarené, tak som tento základ rozmixoval a dal opäť na plyn. Pridal som huby, bobkový list a tri nakrájané zemiaky, dolial vriacou vodou a nechal variť ďalších  32 minút, potom som pridal 250ml sladkej smotany, dochutil som soľou a citrónovou šťavou. Na záver som do polievky pridal oriešok masla a na tanieri som ju ozdobil niekoľkými kvapkami olivového oleja a lístkami čerstvého tymiánu...podával som s krajcom čerstvého chleba...dobrú chuť :)



QR Code - stiahni si recept do mobilu


2 komentáre:

  1. Dnes som vyskusala tuto polievku, hubovu som varila prvykrat, recept som si vybrala nahodne z tych co sa mi pozdavali na internete, a teda nelutujem, je FANTASTICKA! Trosku som pozmenila zaver, kde som namiesto citronovej stavy pridala kyslu smotanu (este navyse popri tej sladkej co je v recepte). Dakujem za uzasny recept, urcite som ju nerobila naposledy.

    OdpovedaťOdstrániť