sobota 4. apríla 2015

zubáč na masle

...myslím si, že kvalitná ryba potrebuje minimum korenín a vždy len také, ktoré sa navzájom dopĺňajú a nepotlačia chuť ryby. Preto som tieto filety zo zubáča pripravil na masle s olivovým olejom, soľou a čerstvo mletým korením. Podával som so zemiakovo zelerovým pyré a prelial vínovou redukciou s maslom, kvapkou citrónovej šťavy a čerstvými lístkami tymiánu...


Suroviny na rybu
  • filety zo zubáča
  • maslo, olivový olej
  • čerstvo mleté korenie, soľ
Suroviny na zemiakovo zelerové pyré
  • zemiaky a zeler v pomere 1:1
  • maslo, soľ
Suroviny na omáčku
  • výpek z rýb
  • 100ml bieleho suchého vína
  • čerstvý tymián
  • citrónová šťava, maslo, soľ
...začal som filetami, osušil som ich na papierovom obrúsku a ochutil soľou a čerstvo mletým čiernym korením, medzitým sa mi na panvici už zohrieval olej s maslom a v hrnci sa varil na kocky nakrájaný zeler so zemiakmi a soľou...


...filety som vložil do rozpáleného olivového oleja s maslom, samozrejme ako u každej ryby, kožou dole. Po chvíľke (cca 5 min.) som ich otočil a z druhej strany som ich piekol už asi len 3 minútky...dal som ich potom odpočinúť na nahriaty tanier...
Do výpeku som nalial kvalitné suché víno a keď sa zredukovalo (4 min.) pridal som k nemu lístky čerstvého tymiánu a asi 50g masla, odstavil som a miešal pokiaľ sa maslo neroztopilo. Dochutil som soľou a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy...
Zemiaky a zeler medzitým už boli uvarené, tak som z nich zlial vodu, pridal k nim maslo a dobre som ich poučil, môžete k nim pridať aj kúsok mlieka, ja som ho teraz vynechal...
Na tanier som dal pyré, vedľa rybku a prelial som vínovo maslovou omáčkou, tanier som ešte prizdobil lístkami tymiánu...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára