...myslím si, že kvalitná ryba potrebuje minimum korenín a vždy len také, ktoré sa navzájom dopĺňajú a nepotlačia chuť ryby. Preto som tieto filety zo zubáča pripravil na masle s olivovým olejom, soľou a čerstvo mletým korením. Podával som so zemiakovo zelerovým pyré a prelial vínovou redukciou s maslom, kvapkou citrónovej šťavy a čerstvými lístkami tymiánu...
Suroviny na rybu
Suroviny na rybu
- filety zo zubáča
- maslo, olivový olej
- čerstvo mleté korenie, soľ
- zemiaky a zeler v pomere 1:1
- maslo, soľ
- výpek z rýb
- 100ml bieleho suchého vína
- čerstvý tymián
- citrónová šťava, maslo, soľ
...začal som filetami, osušil som ich na papierovom obrúsku a ochutil soľou a čerstvo mletým čiernym korením, medzitým sa mi na panvici už zohrieval olej s maslom a v hrnci sa varil na kocky nakrájaný zeler so zemiakmi a soľou...
...filety som vložil do rozpáleného olivového oleja s maslom, samozrejme ako u každej ryby, kožou dole. Po chvíľke (cca 5 min.) som ich otočil a z druhej strany som ich piekol už asi len 3 minútky...dal som ich potom odpočinúť na nahriaty tanier...
Do výpeku som nalial kvalitné suché víno a keď sa zredukovalo (4 min.) pridal som k nemu lístky čerstvého tymiánu a asi 50g masla, odstavil som a miešal pokiaľ sa maslo neroztopilo. Dochutil som soľou a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy...
Zemiaky a zeler medzitým už boli uvarené, tak som z nich zlial vodu, pridal k nim maslo a dobre som ich poučil, môžete k nim pridať aj kúsok mlieka, ja som ho teraz vynechal...
Na tanier som dal pyré, vedľa rybku a prelial som vínovo maslovou omáčkou, tanier som ešte prizdobil lístkami tymiánu...dobrú chuť :)
QR Code - stiahni si recept do mobilu
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára