sobota 20. júla 2019

pappardelle s boloňskou omáčkou

...boloňská omáčka, ktorý recept je ten originálny?... trošku som googlil a zistil som, že receptov je veľa a v každej oblasti sa pripravuje ináč,  treba dodržať určité zásady a omáčka vám určite chutiť bude...


Suroviny
  • bravčové, alebo hovädzie mäso, bravčová masť
  • drvené paradajky, alebo paradajkové pyré, cibuľa, mrkva, cesnak
  • škorica, muškátový orech, soľ, čerstvo mleté čierne korenie
...najemno nakrájanú cibuľu som orestoval na bravčovej masti a keď bola do zlatista, pridal som nastrúhanú mrkvu, po chvíľke cca 2-3 minúty aj mleté mäso a nechal som ho dobre zatiahnuť...ak pripravujete z väčšieho množstva, pridávajte ho postupne, nech sa nezačne dusiť. 
Potom som pridal paradajkové pyré, cesnak, dochutil som škoricou, nastrúhaným muškátovým orieškom, soľou a čiernym mletým korením...nechal som pomaličky prebublávať, treba občas premiešať prípadne aj podliať...


...výborná omáčka si zaslúži domáce cestoviny, tak som pripravil pappardelle (širšie rezance) na 100g múky 1 vajce, nie studené...múku som dal 1:1 polohrubú a semolinovú. Spracované cesto som nechal odpočívať 30 minút v mikroténovom sáčku, lepšie sa s ním potom pracuje. Chcel som širšie rezance, tak som ich tentokrát nakrájal ručne...


...na tanier som dal cestoviny, na vrch boloňskú omáčku, prekvapol som olivovým olejom a posypal nastrúhaným tvrdým syrom, použil som parmezán, ale výborný je aj náš Vršatec...


QR Code - stiahni si recept do mobilu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára