...zelená špargľa na masle a sezame s domácou šalviovou majonézou...
Suroviny
Suroviny
- zelená špargľa, sezamové semená
- 2 vajcia, 120g masla, citrónová šťava, čerstvá šalvia
- soľ, čierne mleté korenie
...začal som šalviovou majonézou, na panvici som roztopil maslo s nakrájanou čerstvou šalviou...
...do vysokej nádoby som dal dve žĺtka, polievkovú lyžicu studenej vody, čajovú lyžičku citrónovej šťavy, soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Ponorným mixérom som rozšľahal a postupne prilieval roztopené maslo so šalviou...pár sekúnd a majonéza bola hotová...
Tak isto spravíte aj holandskú omáčku, tá musí byť trošku redšia. (správnu hustotu dosiahnete množstvom masla - čím viac, tým bude hustejšia prípadne ju zriedite suchým bielym vínom) Nemusíte šľahať žĺtky nad parou, horúce maslo vám spraví tú istú službu...
Zo špargle som odkrojil konce (2-3cm) a dal som ju na 3-4 minúty do pary, ak ju budete variť tak v osolenej vode s lyžičkou cukru a tiež len 3-4 minúty.
Vybral som ju do tej istej panvice v ktorej som roztápal maslo, kúsok ho tam ostalo a to úplne stačí aby špargľa dostala príjemnú maslovú chuť a aby sa na ňu nalepil sezam a soľ...
...ideálna príloha je nakrájaná bageta a suché biele víno...dobrú chuť :)
Tento komentár bol odstránený správcom blogu.
OdpovedaťOdstrániť