pondelok 1. júna 2020

parížsky šalát

...taká stará, dobrá klasika čo nikdy nesklame, nepripravujem ho často a keď už, tak s domácou čerstvou bagetou...


Suroviny
  • 400g jemnej salámy, 100g hrášku, 200g majonéza
  • 100ml smotany, malá cibuľa, 2-3 kyslé uhorky, 1 PL plnotučnej horčice
  • čerstvo mleté čierne korenie
...narezanú salámu som nakrájal na 3mm pásiky (šunková, diétna, jemná s kápiou, parizer...) použite takú, ktorá vám chutí. Nastrúhal som k nej 2 kyslé uhorky, na jemno nakrájal malú cibuľu, pridal lyžicu plnotučnej horčice, dochutil čerstvo mletým čiernym korením a dobre všetko spolu premiešal. Môžete pridať aj worcestrovú omáčkou, ja som ju teraz vynechal....


...potom som pridal majonézu (ideálne domácu), sterilizovaný hrášok a asi 100ml šľahačkovej smotany, ale môže byť aj kyslá...potrebujeme len zjemniť výraznú chuť majonézy. Soľ som vôbec nepoužil, majonéza a saláma boli dosť slané. Ochutnáte a ak chutí, dajte ho do chladu aspoň na hodinku, dve a bude ešte lepší :) Podával som s čerstvo upečenou bagetou...dobrú chuť :)


QR Code - pošli recept priateľovi


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára