nedeľa 14. júna 2020

francúzska polievka

...väčšinou ju pozná každý ako "sáčkovú"  takto si ju viete pripraviť aj doma...a z čerstvých surovín


Suroviny
  • 250g hovädzie mleté mäso, 1 malá špiková kosť, malá cibuľa
  • zeler, petržlen, mrkva, petržlenová vňať, 1PL maslo
  • 1PL bravčová masť, mletá rasca, čierne mleté korenie, soľ
  • môže byť: ligurček, kápia, sójová omáčka, kurkuma, nové korenie
...do vriacej vody som dal 5 ks nového korenia, soľ, špikovú kosť (dá polievke plnšiu chuť) a nechal variť asi hodinku...
Na jemno nakrájanú cibuľu som restoval na bravčovej masti pokiaľ nechytila peknú zlatavú farbu, potom som k nej pridal mleté čierne korenie, mletú rascu a hovädzie mäso, asi po 10 minútach som pridal 1/2 KL kurkumy, 1PL sójovej omáčky a ešte minútku restoval, odstavil som a vložil do vývaru ku špikovej kosti.
Koreňovú zeleninu aj s kúskom kápie mi nasekal robot  (ako na jemno to chcete je len na vás) a orestoval som ju na masle (5 minút), dá jej to lepšiu chuť a vložil som ju do vývaru aj vetvičkou ligurčeku...


...povaril som ešte asi 15 minút, len pokiaľ sa mi v druhom hrnci uvarila cestovina, potom som odstavil a dochutil nasekanou petržlenovou vňaťou. Čerstvé bylinky, jemne vychutené mleté mäso a  špiková kosť dajú polievke chuť...dobrú chuť :)


QR Code - pošli recept priateľovi


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára